Вийшов Mozilla Firefox 56

23:59 10.10.2017

У вересні, 28.09.2017, вийшов Mozilla Firefox 56. Нова версія браузера вийшла через півтора місяці після виходу Firefox 55.

Mozilla офіційно випустила реліз веб-браузера Firefox 56, а також мобільну версію Firefox 56 для платформи Android. Відповідно до шеститижневого циклу розробки, реліз Firefox 57 намічений на 14 листопада.

Також була оновлена гілка із тривалим терміном підтримки Firefox 52.4.

В браузері були зроблені покращення безпеки, зокрема додана підтримка автоматичного заповнення полів з адресою в веб формах та в опціях у секції “Privacy & Security” додана кнопка для редагування збережених адрес. API Safe Browsing, що використовується для перевірки URL в чорних списках шкідливих ресурсів, оновлений до версії 4. Також покращений захист механізму верифікації завантажених оновлень.

Окремо варто відзначити, що крім нововведень і виправлення помилок у Firefox 56.0 усунуто 18 уразливостей, що менше ніж в попередній версії. Серед яких дві позначені як критичні, що можуть привести до виконання коду зловмисника при відкритті спеціально оформлених сторінок. Причому ця кількість - це саме патчі (Mozilla типово виправляє по декілька дір за один патч).


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.